35. ve 40. Hafta Arası
36 Hafta
Bebek 47 cm ve 2.400 gr olmuştur. Bebek doğuma hazırdır. Artık son ay içindedir. Bundan sonra doktor kontrolleri haftada bir olarak yapılır. 4 boyutlu ultrasonla bebeğin yüzü rahatlıkla izlenebilir. Bu haftada akciğerler gelişmesini sürdürür. Bebeğin başı bu haftanın sonunda artık iyice yerleşir. İç organları tamamen olgunlaşmıştır. Bu dönemde ultrasonla bebeğin amniyotik sıvısını, plasentasının durumunu kontrol ederek biofizik profil değerlendirmesi yapılmalıdır. Doğuma kadar haftada bir NST çekerek takibe devam edilir
37 Hafta
Boyu 49 cm kilosu 2850 gr dır. Annede vaginal akıntılar iyice artar. Rahim ağzı kendini doğuma hazırlar. Bu haftada bir bebek artık dış hayata tamamen hazırdır. Yine de içeride geçirdiği her gün onun için faydalıdır. Bu haftada ellerini ve ayaklarını rahatça açıp kapatabilir. Bebeğin NST ve USG değerlendirmesinin her hafta yapılması gereklidir.
38 Hafta
Boyu 49.5 cm, kilosu 3.085 gr dır. Bu haftada artık doğum için gizli sancılar olmaya başlar. Bu aralar artık doğum için her an hazır olmak gerekir. Bebeğin hareketleri, yeri daraldığı için ve amniyotik sıvısı azaldığı için bu haftalarda azalabilir. Annenin bebeğinin hareketlerini takip etmesi gerekir. Yine bu haftalarda bebekte bol bol hıçkırma süreçleri yaşanır. Bebeğin doğunca yapacağı ilk kakası olan mekonyum bu haftalarda bebeğin barsaklarında birikir.
39 Hafta
Bebeğin boyu 50 cm, kilosu 3.200 gr olmuştur.Artık bebek son hafta içindedir ve bütün organ gelişimleri tamamlanmıştır. Bebeğin içerde hareket alanı iyice daralmıştır. Bebeğin kilosu ultrasonda ölçülen kilodan 200 gr. az yada çok olabilir.
40 Hafta
Boy 51 - 52 cm., kilo 3.400 gr. civarındadır. Bebek tamamen olgunlaşmıştır. Doğum şeklinin normal yada sezeryan olacağı gebeliğin durumuna ve doktorunuzun önerilerine gore gerçekleşecektir.