Proteinleri Neden Karıştırmıyoruz?
Proteinleri karıştırmamak ise, metabolizmadaki asit seviyesini yükseltmemek için alınan bir önlem. Biliyorsunuz proteinler aminoasitlerden oluşur ve yediğimiz her proteinin belli miktarı atık aminoasittir. İki protein beraber yersek, atık aminoasit miktarı çok yükselir. Bunun da ilk belirtisi reflüdür ve hem mide asidi hem de vücuttaki asit miktarı çok yükselir. Biliyorsunuz enfeksiyon hastalıkları ve kanser de asit ortamda gelişir. Ayrıca bu atık aminoasitlerden bir kısmı da yağ asidine dönüşür. Beslenmede yaptığımız en büyük hatalardan biri proteinleri karıştırmaktır. Kısacası, peynirli yumurta, etli nohut gibi yemekler menümüzden çıkarsa sadece kilo kontrolünde değil, genel anlamda sağlımız açısından çok önemli bir yol kat etmiş oluruz.